İp Askı


Ameliyatsız yüz germe yöntemlerinin artmasıyla birlikte İp Askı yöntemi ön plana çıkmıştır. İple yüz askılama, özel ameliyat ipliklerinin şeklinin ve yapısının değiştirilmesiyle oluşturulan iplerle yapılmaktadır. İncelik özelliği olan bu iplikler, sarmalları ve yapıları yönünden de farklıdır. İp Askı yapıldıktan sonra zamanla cildin altında erir ve dokulara zarar vermez. İncelik özelliğinden dolayı hissedilmez.

İp Askı Uygulama Alanları


Boyun sarkmalarında, yüz sarkmalarında, yanak sarkmalarında, çene çevresi sarkmalarında, kaş sarkmalarında, dudak üstü sigara çizgilerinin düzeltilmesinde, göz altı oluklarının düzeltilmesinde, ağız çevresi çizgilerin düzeltilmesinde, alın, kaş ve göz çevresi kırışıklıklarının düzeltilmesinde sıkça başvurulan yöntem İp Askı yöntemidir.
Cildi yenilemek amacıyla Mono isimli ipler kullanılırken; sarkık bir dokuyu düzeltmek için Cog isimli daha fazla kılçık içeren ipler kullanılır. Askılama işleminde Screw isimli ipler kullanılırken; dolgu etkisi almak isteniyorsa Spring isimli ipler kullanılmaktadır.


İp Askı Nasıl Yapılır?


Kremle uyuşturma veya lokal anestezi ile yapılan İp Askı uygulamasında sarkmanın boyutuna göre uygun uzunluktaki iplerin seçiminin ardından cilt altına yerleştirilmesiyle yapılan basit bir uygulamadır. Bu işlem ortalama olarak 30 dakika sürmekle birlikte, işlem sonrasında hasta gündelik hayatına geri dönebilir.

İp Askı Sonrası


İp Askı işlemi sonrasında normal hayatlarına hemen dönen hastalarda hafif bir şişlik ile küçük morarmalar olabilir. Buz kullanarak bu şişliği ve morlukları azaltmak mümkündür. Hastalara yüzlerini ovuştururken yumuşak hareket etmeleri ve yüzleriyle aşırı hareketli olmamaları önerilir. İp Askı operasyonu sonrasında hastalara 5 gün antibiyotik kullanmaları önerilir.      
Translate »